آغاز به کار پاویون ملی ایران در منطقه آزاد شانگهای چین در اسفند

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین از حضور ایران در بزرگترین نمایشگاه کالای وارداتی به چین در نوامبر۲۰۱۸ خبر داد و گفت در اسفند ماه پاویون ملی ایران در شانگهای آغاز به کار می کند

 مریم خورشیدی - نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین از حضور ایران در بزرگترین نمایشگاه کالای وارداتی به چین در نوامبر 2018 خبر داد. مجیدرضا حریری اعلام کرد: این نمایشگاه آبان سال آینده در شانگهای چین برگزار می شود؛ تلاش داریم زمینه را برای معرفی کالای مختلف از جمله کالای ساخته شده ایران در این نمایشگاه به بهترین نحو فراهم سازیم.

حریری افزود: تا دو ماه آینده در اوایل اسفندماه پاویون ملی ایران در منطقه آزاد شانگهای با همکاری اتاق مشترک و رایزن بازرگانی ایران در چین، رسما آغاز به کار خواهد کرد.

 وی با تاکید بر اهمیت ارتباطات تجاری و اقتصادی دو کشور گفت: طی ده سال گذشته چین بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است. قبل از تحریم ها، در خلال آن و پس از امضای برجام، چین بزرگترین واردکننده و صادرکننده کالا به ایران بوده است.

 حریری افزود: حدود 23 درصد واردات از چین و همین حدود نیز صادرات غیر نفتی به این کشور داریم که به این حجم از صادرات حدود 30 درصد نفت و گاز و میعانات اضافه می شود.

 نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین  با بیان اینکه ما در تمام شئون با چین پیوند اقتصادی تجاری محکم داریم، گفت: در عین حال در پنج دهه اخیر چین به لحاظ سیاسی هیچگونه تنشی با ایران نداشته است؛ چین از معدود کشورهایی است که تمام روسای جمهور ایران به این کشور سفر کرده اند و متقابلا به جز یک رئیس جمهور، همه روسای جمهور چین به ایران آمده اند.

وی خاطرنشان کرد این حسن روابط سیاسی در روان بودن روابط اقتصادی و تجاری بی تاثیر نیست؛از آنجاییکه چین بعنوان دومین اقتصاد دنیا و اولین واردکننده و صادرکننده کالا به دنیا شناخته شده و ما با اولین اقتصاد دنیا یعنی امریکا رابطه نداریم،طبیعی است چین برای ما اولین اقتصاد برتر دنیا است و به صورت منطقی می توانیم به لحاظ ابعاد و مختصات اقتصاد چین از این حسن رابطه کمال استفاده را ببریم.

حریری اظهار داشت: در عین حال چین شریک تجاری بیش از 120 کشور در دنیاست و این موضوع نشان دهنده قدرت کم نظیراقتصاد چین است؛ علاوه بر این نوع اقتصاد ایران و چین مکمل یکدیگر است به این معنا که ما به چین مایحتاجش یعنی انرژی و مواد اولیه را صادر می کنیم و در مقابل کالای ساخته شده و ماشین آلات وارد می کنیم. حال آنکه به خاطر تشابه اقتصاد ایران و روسیه امکان، افزایش ظرفیت توسعه تجاری بین ایران و روسیه از دو میلیارد دلار،علی رغم نزدیکی و حسن رابطه  وجود ندارد.

 وی اذعان داشت: اقتصاد ما ماهیتا بر مبنای انرژی است و بیش از 70 درصد از صادرات ما را نفت و گاز و میعانات تشکیل می دهد و در مقابل آن تکنولوژی، کالا و ماشین آلات لازم داریم که بزرگترین عرضه کننده آن چین است. همه این موارد دست به دست هم می دهد که ما امیدوار باشیم که رابطه با چین یک رابطه درازمدت و پایدار باشد.

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین اذعان داشت: علاوه بر موارد یاد شده، چین از معدود کشورهایی بود که در دوران تحریم کوره راهی برای تبادلات مالی و بانکی برای ایران باز گذاشته بود. یک بانک چینی ارز حاصل از مبادلات فی مابین را به صادرکنندگان پرداخت می کرد.

 وی اضافه کرد: در همان زمان مشکلات عدیده ای برای دریافت پول خاصل از فروش نفت را از کشورهای مقصد داشتیم. با وجود محدودیت حجم تبادلات مالی از این طریق، این همکاری در آن شرایط بسیار ضروری و لازم بود. هنوز هم علی رغم مشکلات موجود بر سر راه تبادلات بانکی ایران با بسیاری از کشورها، کماکان چین در بحث تامین مالی پروژه ها سه بانک و در بحث تجاری یک بانک با ایران همکاری دارند.

مجید حریری اذعان داشت تا حل شدن مشکل ایران با FATF و رفع تحریمهای آمریکا، مشکلات حوزه بانکی ما در سطح بین المللی ادامه خواهد داشت؛ چین نیز از این قاعده مستثنی نیست. قاعدتا با رفع این مشکلات شاهد توسعه چند برابری ارتباطات بانکی دو کشور خواهیم بود.

به گفته نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین برگزاری نمایشگاه های تجاری در دو کشور علاوه بر آشنایی بیشتر تجار و فعالین اقتصادی در حوزه های مشترک دو طرف خواهد شد، توسعه همکاریهای دوجانبه و افزایش حجم تعاملات تجاری را به دنبال خواهد داشت.

 

 

 

کد خبر 23017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 8 =